Skuter Hibrid, Aveta VADV150 Lancar Di Malaysia – 16.2HP, RM13,980

Aveta turut menyertai segmen skuter ‘adventure’ dengan pelancaran Aveta VADV150. 

Aspek paling mencuri tumpuan adalah di bahagian enjin di mana VADV150 ini dikuasakan sistem ‘Hybid Assist’ yang merangkumi ‘Smart Motor Generator’ yang menyumbang kepada kadar pecutan yang lebih efisien.

Dipadankan bersama motor tersebut adalah enjin bersesaran 150cc SOCH dengan penyejukan cecair yang menjana 16.2hp dan 14.6Nm. 

Tidak cukup dengan itu, VADV150 ini juga lengkap dengan kamera DVR yang merakam bahagian depand dan belakang sekaligus meningkatkan lagi aspek keselamatan penunggang. 

Pada masa sama, Aveta VADV150 ini juga datang dengan tangki 9.3L sekaligus menjadikannya sebagai skuter yang praktikal untuk kegunaan harian atau tunggangan jauh di hujung minggu. 

Kelengkapan lain ditawarkan termasuk rim 14-inci depan dan 13-inci belakang yang di padankan bersama cakera dan kaliper brek axial di bahagian depan. ABS juga didatangkan secara standard. 

Tawaran teknologi moden tidak berakhir disitu apabila VADV150 ini juga lengkap dengan sistem ‘Adaptive Front Light System’ (AFS). Sistem tersebut menyelaraskan pencahayaan mengikutk kelajuan dan sudut menunggang. Melengkapi ciri yang ada termasuk panel meter TFT 7”.

Menurut Aveta, VADV150 ini datang dengan tiga pilihan warna, Yellow Topaz, Blue Sapphire dan Red Ruby dengan kesemuanya dijual pada harga RM13,980

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]

Leave a Reply