2022 Honda CRF250R baharu diumumkan, dengan ciri-ciri menarik

Motosikal yang ditunggang pelumba HRC Australia, Jett dan Hunter Lawrence, Honda CRF250R telah direka semula sepenuhnya untuk tahun 2022.

CRF250R serba baru ini mempunyai pelbagai perubahan enjin dan casis yang membawa kepada peningkatan kuasa, penurunan berat dan peningkatan kebolehpercayaan.

Jurutera Honda memperkenalkan pelbagai kemas kini yang meningkatkan kuasa, memnyempurnakan pengendalian dan menguatkan ketahanan dengan meningkatkan prestasi enjin, meningkatkan kekuatan dan mengurangkan berat jentera itu.

Enjin yang diperbaharui menghasilkan tork rpm yang lebih rendah tanpa mengorbankan kuasa yang boleh digunakan, dan menghasilkan jalur kuasa yang lebih luas.

Pembaharuan casis pula memberikan penjimatan berat yang signifikan dan peningkatan ergonomi sambil mengekalkan kehebatan pengendalian model yang terkenal.

2022 CRF250R

Sistem ekzos yang diperbaharui dan komponen tambahan yang ringan menghasilkan pengurangan berat sebanyak 4kg, dengan berat kini 104kg.

Selain itu, daya tahan ditingkatkan dengan memperbaiki mesin, sistem penyejukannya dan komponen pemacu secara menyeluruh.

2022 CRF250R

Radiator dan ‘shroud’ telah dimodifikasi untuk meningkatkan aliran udara dan kecekapan penyejukan, di mana kawasan radiasi haba telah ditingkatkan sebanyak 6%.

Kemajuan ketara juga dibuat untuk klac, dengan reka bentuk baru yang meningkatkan daya tahan dan penyambungan.

Sementara itu, casisnya banyak dipinjam daripada CRF450R generasi terbaru, yang membawa kepada penurunan berat yang ketara.

Rangka yang direka bentuk semula telah mengoptimumkan ciri flex, dengan kekakuan lateral dikurangkan sebanyak 20%, sedangkan bodywork moden memudahkan pergerakan dan lebih mudah dikeluarkan.

Gabungan ini menghasilkan tracking yang handal, pembelokan jitu, kestabilan dan kemampuan perjalanan lancar.

CRF250R akan mula dijual di Australia pada September ini dengan harga mempunyai harga $12,199 (RM37,817).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.