Gadis 16 Tahun Lari Ikut Mat Rempit, Ibu Minta Bantuan

Advertisements

Orang ramai khususnya penduduk di Batu Pahat diminta membantu mencari seorang remaja perempuan yang dipercayai melarikan diri dari rumahnya bersama seorang lelaki dengan menunggang motosikal.

Siti Azizah Mohd. Mazlan, 40, berkata, anak sulung daripada tiga beradik itu iaitu Norshahzrin Shahzwani Mohd. Hafiz, 16, disedari hilang ketika mahu mengejutkannya untuk pergi ke sekolah pada pukul 5 pagi, 11 Ogos lalu.

Keluarga percaya anaknya yang bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tongkang Pecah itu keluar dari rumah antara pukul 1 hingga 5 pagi kerana dia dan suaminya masuk tidur kira-kira pukul 12.30 tengah malam.

“Pemeriksaan di dalam bilik mendapati along hanya membawa sepasang pakaian dan wang tunai kira-kira RM100.

“Ketika keluar rumah, dia dipercayai menggunakan seluar  warna hitam serta baju T pasukan bola sepak berwarna merah,” katanya ketika.

Azizah yang tinggal di Kampung Parit Amat, Bukit Pasir berkata, sebelum kejadian itu, tiada perselisihan faham antara anaknya itu sama ada dengan ayah atau ahli keluarga lain.

“Bagaimanapun, sejak akhir-akhir ini dia sering mengurung diri di dalam bilik setiap kali selepas balik dari sekolah.

“Usaha mencarinya sudah dilakukan di sekitar kampung serta bandar Batu Pahat selain bertanya dengan kawan-kawan sekelas, namun, masih belum dapat menemukannya,” katanya.

Azizah berkata, laporan polis turut dibuat pada hari kejadian dan diharap dapat menjumpainya.

Orang ramai yang mempunyai maklumat tentang anaknya itu boleh menghubungi suaminya, Mohd. Hafiz menerusi talian 018-7655419 atau melaporkannya kepada mana-mana balai polis berdekatan,” katanya.

Advertisements