Kereta Menjunam 10 meter, Pemandu Cedera Ringan

Seorang lelaki hanya cedera ringan selepas kereta dipandunya terbabas dan terjatuh hampir 10m ke landasan kereta api berhampiran Wadi Hana, di Johor.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2 pagi itu, mangsa berusia 28 tahun  keluar sendiri dari kereta Proton Iriz sebelum dibantu orang awam.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Larkin, Mohd. Nazaruddin Ahmad Zainuddin berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada pukul 2.32 pagi.

Katanya, sebaik sahaja tiba di tempat kejadian, terdapat sebuah kenderaan dalam keadaan terbalik berhampiran landasan kereta api tersebut.

“Seramai 11 anggota dengan sebuah jentera dan van Penyelamatan dan Perawatan kecemasan (EMRS) serta unit tindakan cepat bermotosikal (RIM) diarah ke lokasi kejadian.

“Kita turun bersama-sama pasukan perubatan dari Hospital Sultanah Aminah (HSA) memberikan rawatan bantu mula kepada mangsa sebelum membawanya naik dengan menggunakan pengusung,” katanya di sini hari ini.

Mohd. Nazaruddin berkata, kemalangan dipercayai berpunca apabila mangsa yang dalam perjalanan dari arah Tebrau menghala ke pusat bandar terbabas ketika melalui lokasi kejadian. 

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]

Leave a Reply