Akibat Pandu Melulu, Lelaki Dibelasah

Seorang lelaki telah memandu secara melulu dan berbahaya hingga mengakibatkan kemalangan di Lebuhraya Pasir Gudang, menyebabkannya dipukul tiga individu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Raub Selamat berkata, dalam kejadian itu, kereta dipandu seorang lelaki bekerja sebagai mekanik yang berusia 24 tahun telah melanggar sebuah motosikal ditunggang seorang lelaki berusia 30-an.

Beliau menjelaskan kejadian ini telah menyebabkan tiga orang lelaki menaiki kereta yang telah menyaksikannya berhenti dan membelasah pemandu yang menyebabkan kemalangan itu.

“Pada masa sama tiga lelaki yang menaiki sebuah kereta berada di belakang kenderaan yang dipandu lelaki terbabit menyaksikan kejadian itu.

“Ketiga-tiga lelaki itu yang berusia antara lingkungan 25 hingga 31 tahun kemudian keluar dari kereta sebelum memukul pemandu kereta tersebut,” katanya.

Tiga lelaki berkenaan dikatakan berang dengan perbuatan pemandu kereta tersebut yang memandu secara berbahaya.

Kata Raub, tiga suspek berkenaan tidak mengenali penunggang motosikal atau pemandu kereta berkenaan.

“Pihak Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Johor Bahru Selatan meminta individu yang terbabit supaya tampil ke IPD berkenaan untuk diambil keterangan.

“Orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian tersebut boleh terus menghubungi talian hotline IPD tersebut 07-2182323 atau Pegawai Penyiasat Inspektor S Sivakumaran menerusi talian 019-5127410,” katanya.

Kes kemalangan disiasat mengikut Peraturan 10 Kaedah-Kaedah Lalulintas Jalan 1959 (Peraturan 10 LN 166/59), manakala kes pukul mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan, jika sabit kesalahan boleh dipenjara setahun atau denda RM2,000 atau kedua-duanya.

Seseorang telah merakam kejadian itu dan memuat naiknya di Facebook, di mana video itu telah tular.

Menerusi video terbabit kelihatan tiga lelaki dewasa memukul suspek di tengah jalan Lebuh raya Pasir Gudang, sehingga menyebabkan kesesakan lalu lintas.

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]

Leave a Reply