Polis Cari Pemandu Tular Guna Lorong Motosikal

Baru-baru ini telah tular video seorang pemandu Honda City menggunakan lorong motosikal di kilometer 34.1 Lebuh Raya Persekutuan menghala ke Shah Alam di sini, dan kini polis sedang mencari pemandu itu.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, Bahagian Pengutkuasaan Siasatan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya berkata pihak polis sedang usaha menyiasat kejadian itu.

“Satu laporan polis telah dibuat bagi membolehkan siasatan dijalankan di bawah Seksyen 42(1) Akta Pengantkutan Jalan (APJ) 1987.

“Kejadian tersebut Bagaimanapun tidak melibatkan kemalangan serta kecederaan kepada pengguna jalan raya yang lain,” katanya.

Susulan itu, pihak polis menyeru pemilik atau pemandu kereta serta mana-mana saksi yang melihat kejadian tersebut untuk tampil bagi membantu siasatan.

“Individu terlibat serta saksi boleh tampil ke balai polis berhampiran atau berhubung terus dengan Pegawai Penyiasat Trafik Sarjan Ahmad Termizi Abdul Halim di talian 013-3752511.

“Pihak polis juga ingin mengingatkan serta memohon semua pengguna jalan raya agar mematuhi arah papan tanda jalan bagi mengelak sebarang kejadian kemalangan,” ujarnya.

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]

Leave a Reply