Saya Belum Tandatangan Sebarang Kontrak Baharu – Fabio Quartararo

Fabio Quartararo bakal memulakan perlumbaan GP Sepanyol pada baris pertama setelah merekodkan masa kedua terpantas di belakang Francesco Bagnaia di Jerez pada Sabtu.

Kedudukan itu meletakkan Quartararo berpeluang cerah untuk merekodkan kemenangan kedua musim ini setelah mendominasi GP Portugal di litar Algarve, minggu lalu.

Meskipun kembali ke tahap terbaiknya setakat ini, status pelumba Monster Energy Yamaha itu masih lagi menjadi tanda tanya selepas dikaitkan dengan perpindahan ke pasukan lain baru-baru ini.

Bagaimanapun, sebaik selesai sesi kelayakan Quartararo menegaskan dia hanya akan membincang masa depannya selepas selesai perlumbaan.

“Pengurus saya sedang bercakap dengan Yamaha tetapi ketika minggu perlumbaan saya lebih gemar memberi fokus kepada perlumbaan terlebih dahulu.

“Tetapi pada Isnin saya mungkin akan mendapat informasi lanjut. Apa yang saya boleh katakan setakat ini, saya belum menurunkan sebarang tandatangan,” jelasnya.

Buat masa ini, hanya empat pelumba yang telah mengesahkan kedudukan bagi musim 2023, iaitu Bagnaia, Marc Marquez (Repsol Honda), Brad Binder (Red Bull KTM) dan rakan sepasukan Quartararo, Franco Morbidelli.

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]