QJMotor SRK600 Dibuka Untuk Tempahan – RM35,888

Advertisements

Beberapa minggu lalu, kami melaporkan bahawa MForce Bike Holdings Sdn Bhd bakal memperkenalkan model pertama di bawah payung QJMotor, SRK600.

Tidak lama kemudian, motosikal tersebut akhirnya membuat penampilan sulung di Malaysia, sewaktu pelancaran Benelli Best Shop Johor Bahru oleh TR Motorworld Sdn Bhd.

Menurut info, tempahan juga dibuka bagi QJMotor SRK600 itu yang ditawarkan pada harga RM35,888.

QJMotor merupakan jenama motosikal dibawah naungan syarikat Qianjiang yang juga merupakan pemilik kepada beberapa jenama motosikal lain antaranya Benelli yang dipasarkan di Eropah dan beberapa negara di rantau Asia termasuk Malaysia.

Berkongsi platform dengan Benelli TNT600, SRK600 ini juga diperkuat dengan kerangka jenis steel trellis yang ringan serta swingarm jenis aluminium.

Dikuasakan enjin 4-silinder 600cc dengan penyejukan cecair, SRK600 menawarkan 81.5hp dan 55Nm dengan segala kuasa disalurkan menerusi transmisi 6-kelajuan dengan bantuan klac slip

Selain didatangkan dengan enjin berkuasa, SRK600 juga dilengkapi komponen premium antaranya fork USD Kayaba (KYB) dengan penyerap hentakan tunggal Marzocchi.

Aspek membrek pula dikendalikan kaliper jenama Brembo yang dibantu dengan kehadiran ABS. Penunggang juga boleh mengakses maklumat jentera menerusi paparan TFT 5-inci.

Menurut info yang diperolehi sebelum ini, SRK600 merupakan antara model yang akan diperkenalkan untuk pasaran Malaysia yang kemudiannya akan dituruti dengan beberapa model lain.

Advertisements

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.