PUSPAKOM Tawar Pemeriksaan Kenderaan Secara Percuma Hingga 29 April Ini

Sempena kempen #drivesafenoregrets, PUSPAKOM menawarkan Pemeriksaan Kenderaan Secara Percuma untuk semua pemandu kenderaan persendirian dari 17 hingga 29 April 2022 ini.

Tawaran pemeriksaan percuma itu akan berjalan di semua pusat pemeriksaan PUSPAKOM seluruh negara – kecuali Shah Alam dan Pasir Gudang yang dikhaskan untuk kenderaan komersial berat sahaja.

Orang ramai yang berminat boleh membuat janji temu di www.mypuspakom.com.my.

Sementara itu, orang ramai juga boleh dapatkan pemeriksaan percuma secara ‘walk-in’ melalui Unit Pemeriksaan Bergerak PUSPAKOM pada tarikh dan lokasi berikut:

  • Pusat Komuniti Lembah Pantai – 16 April
  • Wisma DRB-Hicom Shah Alam – 20 April
  • Lotus Ara Damansara – 22 April
  • PLUS Restoran Jejantas Sungai Buloh – 23 April
  • Balai Polis Sri Lalang, Kluang Johor – 23 April

Kesemua Unit Pemeriksaan Bergerak PUSPAKOM ini akan beroperasi dari 9 pagi hingga 4 petang pada tarikh ditetapkan.

“Untuk pengetahuan orang ramai, di PUSPAKOM kami menggunakan alat pemeriksaan  berkomputer untuk menguji kecekapan dan keberkesanan komponen sesebuah kenderaan seperti cengkaman brek dan tahap pelepasan asap.

“Laporan VVI dengan bacaan yang mengikut piawaian antarabangsa akan diberikan kepada pemilik kenderaan sebagai rujukan supaya mereka dapat mengetahui kondisi sebenar kenderaan yang dipandu atau kerosakan yang mungkin terdapat pada komponen kenderaan yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar,” jelas Ketua Pegawai Eksekutif PUSPAKOM, Shukor Ismail.

Kempen percuma ini akan memfokuskan 25 aspek utama; brek, gelincir sisi, tayar, suspensi, asap, lampu, bahagian bawah dan atas kenderaan, ketelusan cahaya cermin dan lain-lain.

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]

Leave a Reply