Empat Remaja Warga Asing Dicekup, Aktif Curi Honda EX5 Sekitar KL

Polis berjaya menahan sekumpuan remaja warga asing yang aktif dalam kegiatan mencuri motosikal jenis Honda EX5 di sekitar Kuala Lumpur.

Kumpulan remaja tersebut, yang berusia antara 14 dan 16 tahun mensasarkan Honda EX5 kerana mudah dicuri selain dijual untuk tujuan lerai bagi dijadikan alat ganti.

Penahan empat remaja warga asing itu disahkan Ketua Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Mohammad Idzam Jaafar.

Difahamkan, kes kecurian motosikal EX5 milik pembantu stor telah membawa kepada penahan kumpuan tersebut.

“Pada Jumaat lalu kira-kira 9.30 pagi, seorang pembantu stor telah melaporkan kehilangan motosikal jenis Ex5 miliknya yang diparkir berdekatan Hotel Boutique, Cheras.

“Pada hari sama, polis telah menahan seorang remaja lelaki warga asing berusia 14 tahun yang menunggang motosikal di Jalan Bukit Bintang tanpa memakai topi keledar kira-kira pukul 9.49 malam.

“Remaja berkenaan juga tidak mempunyai lesen memandu dan pemeriksaan mendapati, motosikal tersebut merupakan motosikal yang baru dilaporkan hilang,” jelas Mohammad Idzam.

Polis kemudiannya menahan dua lagi remaja warga asing, berusia 14 dan 26 tahun di Taman Maluri, Cheras termasuk merampas sebuah motosikal EX5 berwarna ungu yang dipercayai turut dicuri.

Difahamkan, salah seorang suspek yang ditahan juga masih khayal akibat kesan menghisap gam. – Kosmo

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]

Leave a Reply