Shell Malaysia Lancar Shell Helix Professional

Shell Malaysia perkenalkan minyak enjin Shell Helix Professional yang dihasilkan bagi mengikut spesifikasi OEM setiap pengeluar kereta.

Menurut Shell, produk baharu ini membolehkan semua pusat servis untuk menawarkan minyak enjin yang mengikut spesifikasi tepat bagi setiap model kereta.

“Ini merupakan inovasi baharu daripada Shell. Menerusi Shell Helix Professional, setiap pusat servis dan bengkel mampu menawarkan minyak enjin premium yang terbukti terbaik,” jelas Pengurus Besar Shell Lubricats Malaysia dan Singapura, Nyon Kam Yew.

Shell Helix Ultra Professional ABB 5W-40 dan Shell Helix HX7 Professional SN 5W-30

Shell Helix Professional merangkumi Shell Helix Ultra Professional ABB 5W-40 dan Shell Helix HX7 Professional SN 5W-30.

Shell Helix Ultra Professional ABB 5W-40 telah diiformulasikan dengan teknologi PurePlus, proses ini memastikan tiada bendasing dan kekotoran dihasilkan sekaligus menjadikan produk ini 99.5 peratus tulen dan membantu meningkatkan prestasi enjin.

Sementara Shell Helix HX7 Professional SN 5W-30 menawarkan kebaikan sintetik dan mineral dalam menghasilkan tahap prestasi terbaik.

Kedua-duanya turut dilengkapi dengan teknologi Active Cleansing bagi memastikan bahagian enjin kekal bersih seperti baharu keluar dari kilang.

Menerusi Active Cleansing, enjin tidak akan membentuk kekotoran dan mengelak daripada berlakunya hakisan.

Sementara itu, BMW Malaysia menjadi jenama kereta pertama yang menggunakan Shell Helix Professional untuk setiap model BMW menerusi program servis minyak hitam.

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]

Leave a Reply