BMW M2 Competition Diperkenalkan – Harga Dari RM626,800

BMW Malaysia memperkenalkan BMW M2 Competition serba baharu, sebuah jentera premium berkuasa yang bakal mengubah segmen kereta sport dan mengujakan peminat yang dahagakan keterujaan maksima.
`
Pengarah Urusan, BMW Group Malaysia, Harald Hoelzl berkata,”M adalah simbol kuasa untuk sekian lamanya. Setiap kali generasi M baharu dilahirkan, petanda aras baharu turut dicipta.

“BMW M2 Competition merupakan model yang diinspirasikan daripada jentera turbocharged sulung BMW yang diperkenalkan pada 1973,”jelasnya.

BMW M2 Competition menggunakan enjin serba baharu berdasarkan ‘power unit’ yang terdapat pada BMW M3 dan M4. Enjin in-line enam silinder dengan teknologi Twin Power Turbo ini menghasilkan 410hp pada 5,230 hingga 7,000 rpm dan mampu bergerak 0 hingga 100km/j di bawah 4.2 saat.

Segala kuasa tersebut disalurkan menerusi transmisi M Double Clutch tujuh kelajuan dengan Drivelogic. Sistem ini menggabungkan dua kotak gear dengan masing-masing memiliki klac sendiri sekaligus memastikan pertukaran gear berlaku dengan lancar tanpa sebarang gangguan.

Pada masa sama, buat julung kalinya pemandu boleh mengubah perwatakan kenderaan dan tetapan enjin serta fungsi Drivelogic.

Antara ciri lain yang terdapat pada BMW M2 Competition:

  • Dynamic Stability Control (DSC)
  • M Dynamic Mode (MDM)
  • Cruise Control

Bagi pelanggan yang berminat, BMW menawarkan Plan Kewangan Balloon daripada BMW Group Financial Services Malaysia di mana BMW M2 Competition boleh dimiliki dengan bayaran bulanan bermula dari RM7,158 sebulan (berdasarkan pinjaman 80 peratus dengan bayaran balik 5 tahun).

Antara pengalaman pemanduan ditawarkan BMW Group Malaysia bagi pemilik baharu adalah:

  • Waranti perbatuan tanpa had 5 tahun dengan program servis penyelenggaraan percuma
  • Waranti tayar 2 tahun
  • BMW Roadside Assistance dan Accident Hotline
  • BMW Group Loyalty
  • BMW Service Online
Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]

Leave a Reply