Brosur Yamaha 125ZR (2016) warna kuning – akan tiba nanti?

Yamaha-125ZR-Yellow-Kuning

Brosur Yamaha 125ZR berwarna kuning dengan kombinasi hitam yang dikhabarkan akan hadir pada 2016 ini tertiris. Tidak dapat dipastikan samada brosur ini benar atau tidak, tetapi terdapat beberapa khabar yang mengiyakan bahawa model 125ZR kuning ini sedang dalam proses pembikinan. 

Terdapat 3 warna yang akan hadir iaitu warna biru edisi GP, merah hitam dan kuning hitam. Walaupun model ini sudah hampir 17 tahun dalam pengeluarannya, peminatnya masih ada sehingga kini. Pada pendapat admin sendiri, ini motosikal yang paling hampir dengan kesempurnaan. Laju, praktikal dan menarik.

Sebagai panduan, harga Yamaha 125ZR untuk model 2015 adalah RM8,270 (harga rujukan dari mudah. my)

Sumber: https://www.facebook.com/bikersranger/?fref=ts (thanks bro for the permission!)

41 Replies to “Brosur Yamaha 125ZR (2016) warna kuning – akan tiba nanti?”

  1. 2 lejang dah boleh stopkan, pencemaran udara, bunyi, x efisyen… dorang kata puas sbb laju… saya dah puas pki 2 lejang ni… skrg dah menyampah pki… pki 4 lejang lg efisyen… then dak2 generasi br skrg pki 2 stroke and eksyen pki motor tu utk laju semata2… nampak motor cc besar laju sket sibuk eksyen nak tnjuk motor dia lg laju… 125 vs 500 cc ceh mls nk layan buang masa… motor dah elok2 nk kasi rosak… otai2 dlu pki 2 lejang geleng pala… dah jem br tau

    1. litar dan jalan raya adalah situasi yg berbeza… kt litar suma org fkir sama, lumba sampai menang… dlm lumba kelas suma sama, 2lejang suma sama, skrg 4lejang suma sama ja… sapa nk bising hahaha… manusia di jalan raya kebanyakkannya bukan jiwa berlumba… mcm2 jiwa ada… … tp di jalan raya spesis 2 lejang ni pling suka menggangu konsentrasi terutama penunggang lain… dr segi asapnye, bunyi bingit… pastu pantang nampak motor lain laju sikit nk fight2 dgn penunggang lain yg lg laju terutama cc besar sampai membahayakan situasi… dah tu dpt potong bangga siap blok depan slow2 pulas2 bg asap… sye pon x tau apa sebabnya, apa dia nak… ceh mana hormatnya… dahla budak berhingus… kita ride santai dah laju mcm tu…ini tiap2 hari saya pegi balik kerja jumpa spesis ni… org lama dlu2 pki 2 lejang ni xde lak nak eksyen mcm tu… dlu sye pki 2 stroke perghh best lajunya pulasnye… tp sye perasan org sekeliling x selesa dgn kehadiran kita… asap, bunyi lg… nk laju kejap je lajunya… last2 beralih ke 4lejang, santai, efisyen… saya respect dgn org yg nek motor berhemah… but why everyday jumpa rider tp 2lejang mcm tu… klu nk laju terus gi laju but please jgn mainkan penunggang lain… hahaha… panjang wooo

    2. Budak 4 stroke pon apa kurangnya ekzos bising acah2 bunyi superbike. Dah tu belagak konon teknologi baru padahal thailand dah rasa lebih awal. Di eropah belambak peminat 2 strore. Cuma org mcm aku ni x la hina2 moto 4stroke tu lebih2. Konon efisen. Padahal teknologi lama jugak.

    3. tu la pasal… yg 4 stroke ni plak ekzos open habis sampai bergegar jantung nak acah2 bunyi superbike… pastu suka pulas2 kt penunggang lain…… at least ada silencer la… bila tgok blek budak2 yg pra matang… kesian pakcik2 yg bwk motor nk g kerja terkejut… nak pulas2 pon pulas la dekat kete yg x suka bg signal bila tkar lorong ke… ni dekat penunggang berhemah kehkehkeh

    4. Sbb tu la aku cakap rossi pun x bising2 pasal pertukaran 2 ke 4 lejang.. Bukan nk cerita lumba nk menang. X payah tengok jauh2. Tengok thailand pun cukup la.. Dorg pun dh boleh terima. Padahal dorg punya honda 2 stroke punya la hebat. Siapa ada tengok asian road race kat litar batu 3 shah alam dulu dorg tahu la. Jgn ingat org pakai 4 stroke tak tahu pasal 2 stroke. Otai2 dulu pun dh boleh terima 4stroke skrg.. Bukan nk anti 2 stroke. Jangan pusing cerita.. X pasal2 honda kena salahkan. Padahal suzuki pun dh x keluarkan 2 stroke. Paham2 sendiri la. Sbb tu aku cakap ROSSI pun x bising2… Adoyai..hahah

  2. Ala 4 stroke apa kurangnya dah la nak kena servis mcm2 klau rosak lain la 2 stroke x banyak nak servis sgt. Servis 2 stroke lagi mudah. Semua ni punca honda la model 2 stroke dihentikan padahal honda dah ada lakaran rnd paten yg didaftar 2 stroke yg baru.

  3. Brosur Yamaha 125ZR (2016) warna kuning – akan tiba nanti?
    Yamaha-125ZR-Yellow-Kuning

    Brosur Yamaha 125ZR berwarna kuning dengan kombinasi hitam yang dikhabarkan akan hadir pada 2016 ini tertiris. Tidak dapat dipastikan samada brosur ini benar atau tidak, tetapi terdapat beberapa khabar yang mengiyakan bahawa model 125ZR kuning ini sedang dalam proses pembikinan.

    Terdapat 3 warna yang akan hadir iaitu warna biru edisi GP, merah hitam dan kuning hitam. Walaupun model ini sudah hampir 17 tahun dalam pengeluarannya, peminatnya masih ada sehingga kini. Pada pendapat admin sendiri, ini motosikal yang paling hampir dengan kesempurnaan. Laju, praktikal dan menarik.

    Sebagai panduan, harga Yamaha 125ZR untuk model 2015 adalah RM8,270 (harga rujukan dari mudah. my)

    1. Tak kata haram utk penggunaan moto 2 lejang, cuma pengeluaran 2 lejang ni masih ada ke? Sbbnya kerajaan nk menghentikan pengeluaran 2 lejang atas alasan pencemaran. Sebabnya kedai2 masih jual 125Z ni cuma susah nk dapat. Ingatkan dari stok lama rupanya pengeluaran masih ada tp dengan syarat yg lebih ketat..

    2. nak habiskan stok sedia ada bro..nak cepatkab habis, tukar jer warna/stiker baru…sama macam proton atau jemana kereta2 lain buat bila nak keluarkan model baru dan nak habiskan stok lama, depa keluarkan model facelift, pasang skirting,etc…..tak lama lepas tu hangpa tengok la, mesti model baru keluar…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.