2014 Demak Skyline 200 Official Brochure – RM9,710 (price of the bike, not the brochure)

Demak-Skyline-specs-brochure-001

The official brochure of the 2014 Demak Skyline is out and now you can explore the technical specs. We can see that the bike comes with 193cc 4-stroke single cylinder air-cooled engine. The engine produces 11kW (14.8hp) and 14Nm of torque. The fuel tank can carry 13 liter of fuel with the total dry weight of 143kg. Check out the specs after the jump: 

Demak-Skyline-specs-brochure

43 Replies to “2014 Demak Skyline 200 Official Brochure – RM9,710 (price of the bike, not the brochure)”

  1. Saya Ada kesempatan follow seorang yang pakai demak nie Dari sungai bakap sampai tol jambatan p,pinang. Agak kecewa sebab saya tahu member dah pulas abis. Tapi baru 120km/h meter fz saya. Dapat sembang masa dekat tol, meter dia day 150km/h. Harga mahal 9k tapi engine, ride quality and cat body… Kecewa LA member tuh…. Baik amik dzm200 atau ATM 200 murah tapi sama jer

  2. Kalau nak santai bergaya bkn nak kira laju..yg ni pun dah ok…kalau nak laju beli lah yg beso…kena tapau ke…kena kentut ke yg penting kepuasaan….cuma risau beli nanti demak masuk semak….hehe…yg aku nya sll kena tapau ngan lc…tp lc tu siap superman macam org ilang akai…hehehe

  3. Top speed ada, bro rafi dah test.. siap guna gps lagi tuuuuu ha ha ha.. sumber you tube.. releks le aku pakai jaguh kawan dengan spotter.. depan aku takde pun yang kondem. . Belakang tak tahu la.. ha ha ha kawan baik susah dicari, pitis lagi susah nak dicari.. beli ikut kemampuan je.. harta, pitis, kenderaan hanya pinjaman je, mati tinggal jugak ha ha ha bye

  4. Demak Skyline 200
    Type : 4-Stroke, Air-cooled, SOHC (Tiada Coolant)
    Maximum Power : 11kw (14.8hp) (200cc=14.8hp je?)
    Maximum Torque : 14Nm
    Dry Weight : 143kg (Body Berat!)

    Yamaha FZ150i
    Type : 4-Stroke, Liquid-cooled, SOHC, 4-Valve (Ada Coolant)
    Maximum Power : 12.2kw (16.4hp) (Power! Baru 150cc)
    Maximum Torque : 14.5Nm
    Dry Weight : 117kg (Body Ringan!)

    *Anda teka la siapa yang “Semakin Di Depan” 😛

    1. Yamaha 135LC Super Sport (4 Speed)
      Type : 4-Stroke, Liquid-cooled, SOHC, 4-Valve
      Maximum Power : 8.93kw (11.9hp)
      Maximum Torque : 11.8Nm
      Cooling System : Liquid-cooled
      Carburetor : BS25 x 1
      Fuel tank capacity (L) : 4.0L
      Dry Weight : 105kg

      Yamaha 135LC Extreme Spirit (5 Speed)
      Type : 4-Stroke, Liquid-cooled, SOHC, 4-Valve
      Maximum Power : 9.2kw (12.3hp)
      Maximum Torque : 12Nm
      Cooling System : Liquid-cooled
      Carburetor : BS25 x 1
      Fuel tank capacity (L) : 4.0L
      Dry Weight : 110kg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.