Yamaha FZ-150i, YZF R15 and YZF R125

Advertisements
FZ-150i

YZF-R15

YZF-R125

FZ-150i = YZF-R15. If you look carefully, you can see that both have same frame and same engine. And look closer, you’ll even the sports rim is the same design.
FZ-150i is what we get here in Malaysia, YZF-R15 is what Indians get in India and YZF-R125 is the 4-stroker the Brits got in UK.
See how they are matched up against each other with a lot of pictures after the jump.




The images below is YZF-R15 that is the same model as FZ-150i distributed in India.


Below is the other version of the bike. YZF-R125.
For more info about YZF-R125, click here.















17 Replies to “Yamaha FZ-150i, YZF R15 and YZF R125”

  1. peeeegghh!!!
    mmg smart abiz3 laa yzf r15 india tue..
    y x sampai kat malaysia ea???cube laa kuar,mesti laku mcm 135lc…
    huhuhu..

    wa tergile2 sampai bwak mimpi la….
    wa mimpi kuar kat malaysia awal taun 2010…
    arap2 termakbul laaa..hihihi

    but,ari tue,wa on the way nak g ipoh,wa nampak ade owg test drive YZF R15 n FZ160…mane mrekkaa dpt pun wa x tau..tp gne plek malaysia..
    huhuuhuu..

  2. btol²…
    knp mlayasia x jual moto² kt atas tu….
    malaysia xyh amik cukai tinggi sgt…
    sbb 2 malaysia nmpk maju…
    tp transport kebyakan kurang cantik berbanding negara luar….
    mcm fz150i….
    kt india punya lah cantik…
    dah masuk malaysia pe pn xde….
    sbb cukai tinggi…
    bengong…

  3. perghhh…meleleh beb nengok YZF 125 ni…so far kat tokyo ni tak nampak lagi lah pelik??!! tapi rege kat Jepun 2nd punya average 440,000~450,000yen woo!

  4. Hey. I am from India, and I think we could work together to make these bikes faster, since we get similar bikes in our countries. For example, I need a lot of parts from the RX-King, wince we have similar series here. Any body i the parts business here who speaks English too? If yes, then please email me at [email protected]

  5. teman pakai FZ150i ni, teman rase muto ni dak le laju mane pon standard lari cuma 140KM, rase nye yamaha nak wat muto ni utk org nak jimat minyak je sambil2 tu leh bergaye skit, nape la yamaha malaysia ni tak jual muto2 cam kat atas tu semua, aaaaaaaaa…………

  6. Adoi sosak nafas den… Apasal la the british got all the glory… even india also got cool design. Sampai kat malaysia… jadi motor bogel (naked bike). Sekali pandang teringat Kawasaki dulu2… can’t remember what model tapi lebih kurang rupa ni gak la. warna pun hijau… Yamaha Malaysia playing safe ke? Ke ada suprise utk malaysian. (tau2 keluar model mcm YZF R15 next few month..ehehhe

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.