Rupa Jelas Honda XL750 Transalp Didedahkan!

Umum sedia maklum bahawa Honda akan memperkenalkan motosikal ‘adventure’ kelas pertengahan menerusi Honda XL750 Transalp.

Laporan sulung mengenai motosikal ADV itu telah pun diterbitkan majalah Jepun, Young Machine pada November 2020.

Ogos lalu, Honda telah pun memfailkan tanda nama XL750 Transalp di beberapa negara sekaligus mengesahkan kedatangan model serba baharu itu untuk pasaran dunia.

Tatkala tarikh pelancaran semakin hampir, dengan pameran motosikal EICMA 2022 di Milan akan berlangsung pada November ini, Honda kini sibuk menjalankan penggambaran motosikal tersebut.

Sesi penggambaran pastinya cukup sukar bagi sebarang pengeluar bagi memastikan produk yang akan dilancarkan itu kekal rahsia.

Bagaimanapun, sebuah akaun Instagram, @maxxmoto.be berjaya merakam imej jelas Honda XL750 Transalp yang sedang menjalani penggambaran.

Walaupun tindakan itu pastinya mencetuskan kemarahan Honda namun gambar pertama itu tentunya mengundang gembira peminat motosikal Jepun itu.

Menariknya, rupa sebenar Transalp itu mirip imej ‘render’.yang pernah dikongsikan Young Machine sebelum ini.

Selain itu, Transalp tersebut menampilkan pilihan warna HRC dengan gabungan warna merah, putih dan biru, menyamai warna yang terdapat pada Transalp 1987.

Meskipun info terperinci masih lagi belum dikenal pasti namun seperti yang didedahkan sebelum ini, Honda XL750 Translap akan dikuasakan enjin parallel-twin 750cc serba baharu yang dibangunkan Honda.

Selain Transalp, enjin tersebut turut akan menggerakan Hornet 750, Hawk 75 dan CBR750RR.

Bagaimanapun, Honda dijadualkan akan melancarkan Hornet 750 terlebih dahulu sebelum beralih kepada Transalp 750. 

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]