Penjual Helmet Bell Magnum Vintaj Ini Cari ‘Pemberani’ – RM65,000!

Tak dinafikan, bagi dunia dua roda, perkara yang paling penting selepas memiliki motosikal adalah mencari helmet yang paling sesuai.

Seperti kebiasaan, sesi pemilihan helmet paling memeningkan kepala kerana selain daripada mencari yang berkualiti, aspek rekaan dan warna juga perlu diambil kira.

Dalam pasaran ketika ini, terdapat pelbagai jenis helmet ditawarkan, ada yang bermula serendah RM50 dan ada juga yang mencecah lebih RM15 ribu seperti Arai RX-7V Racing Carbon.

Namun, percaya atau tidak, terdapat helmet yang mencecah harga puluhan ribu ringgit? Menariknya, helmet dimaksudkan itu bukanlah dalam keadaan baru sebaliknya berstatus terpakai.

Seorang penjual di laman e-dagang popular tempatan menjual sebuah helmet vintaj Bell Magnum Super dengan harga RM65,000!

Helmet tersebut tampil dengan warna jingga dengan kemasan getah berwarna hitam di samping tulisan magnum berwarna kelabu. Logo Bell juga terpampang di bahagian atas helmet tersebut.

Melihat kepada ‘padding’ jelas bahagian tersebut tidak lagi berada dalam keadaan dara maka tidak hairanlah status helmet tersebut diletakkan sebagai ‘terpakai’.

Kami bukanlah pakar dalam menilai barangan vintaj seperti ini akan tetapi mungkin penjual ada sebab tersendiri kenapa helmet tersebut dijual pada harga tinggi.

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]

Leave a Reply