Moto2: Bezzecchi Tiada Lesen Tunggang Motosikal

Pelumba Sky Racing VR46, Marco Bezzecchi telah menerima sebuah jentera Triumph Street Triple RS 765 sebagai hadiah kemenangan merangkul Triumph Triple Trophy.

Anugerah itu merujuk kepada kejayaan Bezzecchi – selain daripada memenangi perlumbaan di Moto2 – merekodkan top speed tertinggi (7 mata), petak pertama (6 mata) dan lap terpantas (5 mata).

Bagaimanapun, Bezzecchi tidak akan dapat merasa jentera 765cc dengan livery khas itu ekoran tidak memiliki lesen motosikal awam.

Siapa sangka pelumba VR46 itu yang hanya 23 mata ketinggalan dibelakang pendahulu kejuaraan Moto2 Enea Bastianini masih ketiadaan lesen menunggang awam?

“Saya tidak pernah memiliki sebuah motosikal sendiri jadi tiada keperluan untuk memiliki lesen, tetapi itu perkara pertama yang saya akan lakukan selepas ini,” jelasnya.

Menurut Bezzecchi, motosikal itu merupakan satu kejutan yang telah dihadiahkan kepadanya ketika berada di pit-lane Litar Portimao.

“Sudah tentu saya teruja mendapat motosikal yang mempunyai enjin sama seperti jentera Moto2 saya. Sememangnya jentera Moto2 berbeza tetapi ini adalah sebuah jentera yang cukup berkuasa untuk ditunggang di jalan raya!” tambahnya.

Advertisements
[wp_dfp_ad slot="mm_lb_03"]