Castrol Raikan Sumbangan Mekanik Dengan Hari Mekanik Malaysia

Peneraju minyak dunia, Castrol Malaysia melancarkan Hari Mekanik Malaysia sebagai penghargaan kepada semua mekanik.

Inisiatif ini dijalankan susulan kejayaan pertandingan ‘Castrol Super Mechanic’ yang dijalankan pada 2017 dan 2018 bagi mempertingkat skil setiap mekanik dengan memberikan mereka platform untuk bertanding antara satu sama lain.

Pengarah Pemasaran Castrol Malaysia & Singapura, Keow Mei-Shan menyifatkan Hari Mekanik Malaysia sebagai penghargaan terbesar kepada para mekanik di Malaysia.

“Mekanik memainkan peranan penting bukan sahaja dalam memulihkan kenderaan bahkan turut memastikan keselamatan pemandu dan penunggang berada dalam keadaan terbaik. Hari Mekanik Malaysia menghargai sumbangan mekanik dalam industri automotif negara,” jelasnya.

Pelbagai acara akan dijalankan sempena kempen ini yang berlangsung bulan ini hingga September 2020 antaranya melakukan persinggahan ke bengkel di seluruh negara.

Orang ramai boleh mencalonkan mekanik pilihan mereka menerusi proses pencalonan atas talian. Sekiranya calon bagi kategori kereta dan trak menang, pencalon akan turut memenangi servis satu tahun percuma sementara pencalon bagi kategori motosikal akan membawa pulang empat botol satu liter Castrol POWER1 10W-40.

Pada masa sama, Castrol menawarka promo ekslusif, diskaun RM30 daripada jumlah bil apabila menghantar kenderaan untuk diservis di sebarang bengkel Castrol Auto Service dan diskaun RM3 bagi pemilik motosikal yang servis di Castrol Bike Point.

Pelancaran Hari Mekanik Malaysia akan diadakan pada 18 Mac 2020.