Isuzu D-Max dipertingkat dengan ciri baru

Advertisements

Isuzu D-Max X-Terrain telah memperkenalkan pelbagai penambahan dalam senarai cirinya, dari yang kecil hingga ke yang signifikan.

“Isuzu D-Max generasi baru kekal menjadi kebanggaan kami. Model ini telah menghubungkan jurang antara fungsi sebenar trak pikap dengan kehendak pelanggan.

“Model utama Isuzu ini ingin memastikan pelanggan menikmati sejumlah ciri yang benar-benar hebat yang akan menjadikan pemanduan mereka lebih selamat dan menyenangkan,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Isuzu Malaysia, Shunsuke Okazoe.

Penambahan paling jelas pada model baru D-Max X-Terrain ini ialah dua warna baru yang menonjol; Silky Pearl White dan Onyx Black, yang menyertai warna sedia ada iaitu Valencia Orange.

Satu lagi pertambahan utama dalam D-Max X-Terrain baru ini adalah Around-View Monitor yang membolehkan persekitaran terdekat dipantau 360 darjah.

Ciri ini bukan saja menawarkan pandangan mata burung ketika mengundur, ia juga menyediakan pilihan panduan 3D dalam paparan 9 inci bagi meletakkan kereta dengan lebih tepat dan mudah.

Satu lagi ciri baru adalah pelantar cas tanpa wayar Qi yang terletak di ruang depan gear untuk kemudahan pengguna.

Sesuai digunakan untuk hampir semua telefon pintar, telefon boleh dicas dengan mudah dan tanpa gangguan.

Justeru, pemandu tetap dapat menggunakan Bluetooth untuk menikmati muzik dan melihat peta, dan pada masa sama bateri telefon tidak akan berkurang.

Satu lagi penambahan berdasarkan permintaan pelanggan yang popular adalah lampu alu-aluan di luar.

Terletak kemas di bahagian bawah, lampu LED ini akan menerangi kawasan sekitar kaki ketika membuka kunci kenderaan.

Apabila digunakan bersama-sama follow-me home lights, pemandu dan penumpang akan selamat, dan kasut anda juga tidak akan kotor, walaupun di tengah gelap malam.

Seiring dengan gaya rugged X-Terrain, model ini juga kini memiliki pelindung geseran (scuff plate) berlampu yang bukan saja melindungi bingkai pintu daripada calar kecil, ia juga menambah lagi ciri elegan model ini.

Ketua Pegawai Operasi Isuzu Malaysia, Kenkichi Sogo berkata populariti model Isuzu D-Max, terutama varian X-Terrain kekal tinggi dengan ramai pemilik kali pertama gembira dengan trak pikap moden ini.

“Tahap keselamatan dan keselesaan yang mengagumkan, serta ciri
versatil untuk ke mana saja dan melakukan apa saja telah menyebabkan semakin ramai pengguna kereta sedan beralih kepadanya.

“Saya yakin dengan tambahan ciri dan warna baru, D-Max X-Terrain akan terus menarik lebih ramai pemandu untuk beralih ke kenderaan kategori ini,” kata beliau.

Isuzu D-Max X-Terrain baru ini akan dibuka untuk tempahan bermula sekarang di semua pengedar Isuzu sah dan akan mula diserahkan kepada pemilik pada pertengahan bulan Julai.

Model baru ini dijual dengan kenaikan harga minimum dengan harga atas jalan (tak termasuk insuran) daripada RM146,938.40.

Untuk maklumat lanjut mengenai D-Max baru yang hebat ini, kunjungi pickuptruck.isuzu.net.my atau https://www.facebook.com/ISUZU.DMax.Malaysia/.

Advertisements

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.