Penunggang Basikal 72 Tahun Maut Dirempuh Kereta Di ‘New Zealand Malaysia’

Advertisements

Jalan Temiang-Pantai yang ketika ini menjadi tumpuan pengguna jalan raya dalam negara telah pun merekodkan mangsa korban pertama.

Mangsa merupakan seorang warga emas berusia 72 tahun yang sedang mengayuh basikal di jalan terbabit.

Menurut laporan, mangsa telah dirempuh sebuah kereta jenis Perodua Axia dalam satu kejadian yang berlaku pada jam 8.30 pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintan Mohd. Fazley Ab. Rahman memaklumkan mangsa, Khalid Mohd Isa maut ditempat kejadian ekoran mengalami kecederaan di kepala.

“Kemalangan dipercayai berlaku apabila sebuah kereta jenis Perodua Axia yang dipandu seorang wanita berusia 26 tahun dari Jalan Pantai menghala ke Kajang, Selangor telah hilang kawalan dan terbabas.

“Kenderaan tersebut kemudiannya melanggar sebuah basikal yang ditunggang seorang lelaki berusia 72 tahun di bahu kiri jalan,” jelasnya.

Sementara itu, pihak polis meminta bantuan orang ramai yang menyaksikan kejadian untuk tampil menghulur maklumat dengan menghubungi Pegawai Penyiasat Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Nilai, Inspektor Nor Fadzilah Mohd Zainuddin di talian 016-2895801. – Kosmo

Advertisements

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.