TuneBoss Lancar ATAS, Ciri Keselamatan Khas Untuk Yamaha 135LC Fi – Dari RM399

Pengeluar ECU TuneBoss, FSR Technology memperkembangkan ciri keselamatan motosikal dengan melancarkan ATAS (Accidental Throttle Activation Safety) khas bagi Yamaha 135LC Fi terbaru.

ATAS berfungsi dengan mengelakkan daripada pecutan yang tidak disengajakan sewaktu enjin dihidupkan tatkala penunggang tidak sedar motosikal berada dalam gear.

Menurut FSR Technology, sistem ATAS disertakan dalam ECU TuneBoss bagi 135LC Fi ini juga akan menyekat enjin daripada dihidupkan sekiranya mengesan ‘throttle’ dibuka 10 peratus.

Lampu enjin akan menyala bagi memaklumkan ‘throttle’ telah dibuka dan motosikal hanya boleh dihidupkan selepas ‘throttle’ berada di bawah 10 peratus.

Sementara tiu, ECU TuneBoss juga disertakan dengan ciri ‘Engine Immobilizer’ yang boleh diaktifkan menggnakan aplikasi TuneBoss Manager Pro.

Bagi yang berminat, ECU Stage 1 bagi Yamaha 135LC Fi ditawarkan pada harga RM399 dan boleh dinaik taraf ke Stage 2 yang memberikan julat penalaan yang lebih terperinci bagi pemetaan bahan api.

Menariknya, fungsi ATAS ini juga akan diserapkan kepada semua ECU TuneBoss secara standard bagi model lain pada masa akan datang.

Advertisements