MotoGP: Petronas Penaja Utama GP Malaysia 2022

Advertisements

Litar Antarabangsa Sepang (SIC) telah pun memaklumkan bahawa Malaysia akan kembali dalam kalendar MotoGP bermula musim ini setelah dua tahun menyepi ekoran pandemik Covid-19.

CEO SIC, Azhan Shafriman turut mendedahkan bahawa kontrak penganjuran MotoGP juga telah disambung sehingga 2024 dengan perbincangan dilanjutkan sehingga 2026 bersama Dorna Sports telah pun berjalan.

Dalam pada itu, SIC turut mengumumkan Petronas sebagai penaja utama (title sponsor) GP Malaysia kali ini yang akan berlangsung dari 21 hingga 23 Oktober tahun ini.

Ini sekaligus menyaksikan Petronas menggantikan Shell Malaysia yang sudah beberapa tahun menjadi penaja utama GP Malaysia.

Sementara itu, Pengarah Urusan Group Strategic Communication PETRONAS, Datin Anita Azrina Abdul Aziz, turut menyatakan keterujaan pihaknya memeriahkan GP Malaysia kali ini.

“Petronas amat berbangga menjadi penaja utama GP Malaysia yang selama ini dianggap sebagai acara sukan utama di Malaysia dan rantau Asia.

“Sebagai penaja utama memberikan peluang pada Petronas untuk berhubung dengan peminat sukan ini di samping mengetengahkan jenama dan produk Petronas.

“Lebih penting, kerjasama strategik dengan Dorna Sports diharapkan dapat menyuntik kembali pelancongan sukan di Malaysia untuk sama-sama bangkit dari pandemik,” jelasnya.

Advertisements

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.