MotoGP: SRT Hidup Semula Sebagai RNF MotoGP Racing

Advertisements

Era baharu bermula bagi pasukan kendalian Datuk Razlan Razali setelah Sepang Racing Team (SRT) kini dijenamakan semula sebagai RNF MotoGP Racing.

Penjenamaan semula ini turut menyaksikan RNF Racing menandatangani perjanjian lima tahun bersama IRTA bagi meneruskan cabaran selaku Independent Team di Kejuaraan Dunia FIM MotoGP.

Meskipun membawa nama baharu, RNF Racing akan terus diterajui oleh Datuk Razlan.

“Pengembaraan kami berjalan dengan cukup pantas.

“Dalam tempoh kurang beberapa bulan, kami telah tetapkan semula segala usaha kemudian dijenamakan semula sebagai sebuah pasukan MotoGP yang lebih kukuh dan segar.

“Saya mahu mengucapkan terima kasih kepada Carmelo (Ezpeleta) atas kepercayaan dan keyakinan diberikan kepada saya untuk memulakan babak kedua dengan pasukan serba baharu di kelas MotoGP untuk lima tahun akan datang.

“Bermula dengan musim depan, RNF Racing akan meneruskan rangka tindakan sama.

“Dengan pengalaman dan pencapaian sebelum ini, kami tidak sabar untuk memulakan kempen 2022 dengan pasukan yang lebih kuat,” jelas Razlan.

Penjenamaan semula ini telah pun dijangka berlaku sebelum ini setelah penaja utama (title sponsor) SRT, Petronas membuat kejutan apabila tidak akan meneruskan kerjasama sebaik tamat musim 2021.

Langkah sama turut diumumkan pihak Litar Antarabangsa Sepang (SIC) yang tidak lagi bersama SRT dalam apa jua senario memasuki musim 2022.

Sementara itu, RNF Racing akan meneruskan cabaran 2022 bersama Andrea Dovizioso yang telah pun disahkan sebagai pelumba baharu dan akan turut membantu SRT menghabiskan baki saingan musim ini.

Bagaimanapun, belum dikenal pasti siapaka yang bakal diumumkan sebagai rakan sepasukan Dovizioso musim depan.

Advertisements