Generasi Ketiga Isuzu D-Max Dilancarkan – Dari RM88,599!

Isuzu Malaysia telah pun melancarkan D-Max terbaru untuk pasaran tempatan.

Terdapat tujuh varian ditawarkan dengan model D-Max X-Terrain merupakan varian tertinggi dan menerima naik taraf yang paling ketara.

Ketika model sebelumnya lebih memfokuskan kepada ciri praktikal utiliti, Isuzu menghasilkan rekaan lebih agresif dan berani bagi 2021 antaranya gril serba hitam yang diapit bersama lampu depan jenis Bi-LED.

Varian X-Terrain turut didatangkan dengan ‘aerofoil wipers’ manakala cermin depan mampu menyerap cahaya UV dan infra-red dengan lebih efisien sekaligus menghadirkan keselesaan sewaktu memandu.

Isuzu turut meningkatkan dimensi trak pikap ini bagi menawarkan ruang kabin yang lebih luas. D-Max 2021 ini juga mampu memasuki kedalaman air setinggi 800mm (200mm lebih baik dari model sebelumnya).

Ketahanan D-Max juga dipertingkat dengan chasis Dynamic Drive Platform namun menawarkan berat yang lebih ringan berbanding model sebelumnya hasil penggunaan shaft jenis aluminium, spring dan sitem brek baharu.

Isuzu D-Max X-Terrain dikuasakan dengan enjin 4JJ-3TCX 3.0L turbodiesel yang telah dinaik taraf bagi menawarkan kuasa sekitar 190hp dan 450Nm manakala enjin RZ-4E 1.9L terus ditawarkan pada varian D-Max lain.

Menariknya, Isuzu turut memberi penekanan terhadap ruang dalam dengan tempat duduk Anti-Vibration Elastic Comfort Foam yang mampu menyerap gegaran.

Sementara itu, bahagian depan pula didatangkan dengan konsol yang lebih tinggi dan sporty dan turut menempatkan paparan Multi-info 9″ bagi model X-Terrain dan 7″ bagi varian Premium.

Manakala pemandu disajikan dengan skrin TFT-LCD 4.2″ yang dipadankan bersama speedometer dan tachometer.

Ciri keselamatan Isuzu D-Max turut dipertingkat dan ditawarkan pada varia X-Terrain, antaranya:

  • Advanced Driving Assist System
  • Forward Collision Warning
  • Turn Assist
  • Autonomous Emergency Braking
  • Adaptive Cruise Control
  • Automatic High Beam
  • Lane Departure Warning
  • Rear Cross Traffic Alert

Isuzu D-MAx 2021 boleh didapati pada harga bermula RM88,599 sehinggalah RM141,938 bagi varian X-Terrain.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.