Langgar Pencuri Motosikal Hingga Maut, Lelaki Ini Berdepan Tuduhan Membunuh

Seorang lelaki di United Kingdom telah dihadapkan ke mahkamah atas pertuduhan menyebabkan kematian satu daripada dua pencuri motosikal.

Menjadi mangsa kecurian motosikal sememangnya boleh membuatkan seseorang itu berasa marah terhadap si pelaku apatah lagi rata-rata kejadian berlaku tanpa pengetahuan si mangsa.

Bagaimanapun, berbeza bagi Mihai Dinisoae yang menyedari kehadiran dua lelaki, Mikey Dunwiddie dan Joshua Molloy, yang mencuri motosikal miliknya dalam kejadian yang berlaku pada 3 Mei lalu.

*Mihai Dinisoae sewaktu hadir ke mahkamah

Rakaman kamera litar tertutup memaparkan Dunwiddie dan Molloy sedang mengayuh basikal di kawasan kejiranan sebelum berpatah balik selepas melihat motosikal jenis Honda milik Dinisoae.

Kedua-dua pencuri itu kemudiannya melarikan diri dengan menunggang motosikal tersebut dan menyebabkan berlaku kejar-kejar dengan Dinisoae yang memandu kereta jenis Vauxhall Vectra.

Sewaktu kejadian, Dinisoae bertindak melanggar motosikal ditunggang kedua-dua pencuri tersebut dengan pelanggaran kali kedua menyebabkan Dunwiddie dan Molloy terpelanting.

Senario itu menyaksikan Molloy maut ditempat kejadian setelah menghentam tiang lampu manakala Dunwiddie mengalami kecederaan parah.

Difahamkan, Dinisoae baru memiliki motosikal tersebut selama sebulan selepas membelinya pada harga GBP450 (RM2,439).

Sementara itu, orang ramai dinasihatkan untuk tidak mengambil tindakan sendiri dan dinasihatkan untuk menghubungi pihak berkuasa jika berada dalam situasi sedemikian. – Visordown

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.