4 Mentaliti Yang Perlu Diubah Penunggang Motosikal Di Malaysia

Advertisements

Rata-rata pengguna motosikal sekarang sibuk memfokuskan cara untuk mencantikkan dan melajukan motosikal tetapi bila tanya tentang aspek penjagaan terutamanya bahagian enjin, masing-masing melopong.

Hakikatnya, penjagaan enjin adalah aspek paling penting bagi setiap motosikal, untuk apa buat pinjaman tiga hingga tujuh tahun kalau enjin hanya mampu tahan setahun dua sahaja?

Jadi pentingnya untuk mengubah konsep pemikiran ini seandainya mahu jentera yang dibeli dengan duit mak ayah atau dari poket sendiri tidak lebur semata-mata gara-gara tak ambil berat penjagaan enjin.

Berikut empat  pendekatan yang perlu diubah penunggang motosikal di Malaysia.

1. Buang cermin sisi tambah ekstra 5hp


Ketika ini, ramai yang gemar mengubah suai motosikal untuk tampak lebih cantik sehingga ada yang sanggup buang cermin sisi kononnya boleh tambah hp.

Nak ubah YSuku jadi Panigale V4R pun boleh tapi buat apa kalau bahagian enjin tidak dijaga?
Shell menawarkan jalan penyelesaian terbaik dengan Shell Advance AX7 15W-50 (separa-sintetik) dan Ultra 15W-50 (sintetik-penuh).

Shell Advance AX7 15W-50 (separa-sintetik) dan Shell Ultra 15W-50 (sintetik-penuh) berupaya untuk memastikan prestatsi enjin kekal di tahap optimum meskipun menunggang dalam keadaan cuaca panas tanpa memecahkan dompet anda.

Minyak Motosikal Shell Advance paling ngam kerana berkeupayaan untuk memastikan prestasi enjin kekal di tahap optimum meskipun menunggang dalam keadaan cuaca panas. Gegaran enjin dan bunyi bising juga di kurangkan bagi memastikan tunggangan lebih selesa!

2. Beli ‘online’ lebih murah

Ramai yang menganggap beli minyak enjin secara ‘online’ adalah lebih menjimatkan kerana murah daripada yang dijual di pasaran.

Tetapi berapa pasti minyak yang dibeli itu adalah tulen dan bukannya tiruan?

Orang ramai dinasihatkan untuk mendapatkan minyak di pengedar rasmi kerana dijamin 100 peratus tulen.
Kalau mencari minyak enjin tulen dengan harga mampu milik, bergegas ke pengedar rasmi minyak enjin Shell dan dapatkan Shell Advance AX7 15W-50 dan Ultra 15W-50 yang hanya berharga RM33.90 serta RM68.30!

3. Servis dengan bengkel bawah pokok pun dah cukup

Bukan menidakkan kepakaran atau pengalaman mekanik bengkel bawah pokok tetapi dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan daripada bengkel yang mematuhi piawaian terbaik.

Shell Advance Branded Workshop menawarkan perkhidmatan terbaik dengan mekanik berpengalaman luas yang mampu mengendalikan pelbagai jenis motosikal.

Menariknya, Shell Advance Branded Workshop turut menawarkan Shell Advance AX7 15W-50 dan Ultra 15W-50 yang dijamin 100 peratus tulen.

4. Semua jenama minyak enjin pun sama saja

Hakikatnya, setiap minyak enjin mampu menjalankan tugas sebagai pelincir enjin tetapi berapa pasti minyak yang direka itu benar-benar bersesuaian dengan cuaca dan senario jalan raya di Malaysia?

Shell Advance AX7 dihasilkan di Malaysia dan didatangkan dengan label ‘Buatan Malaysia’ sekaligus menjamin tahap efisien yang lebih tinggi untuk para penunggang motosikal di negara ini.

Bukan itu saja, Shell Advance AX7 15W-50 juga didatangkan dengan tahap kepekatan tinggi yang turut menepati piawaian API SM dan JASO MA2. Tahap kepekatan tinggi pula sesuai untuk memberi perlindungai enjin suhu tinggi.

Jadi tidak hairanlah mengapa Shell Advance 15-50 cukup popular dikalangan penunggang motosikal YSuku yang rata-rata mencari minyak enjin yang cukup gah untuk menangani ‘kelajuan’ jentera popular di Malaysia itu.

Pada masa sama, Shell Advance turut menawarkan dua jenis minyak 15W-50 – separa-sintetik dan sintetik-penuh!
Buat apa berbelanja lebih untuk minyak enjin yang belum pasti bersesuaian dengan keaadaan di Malaysia sedangkan hanya perlu membelanjakan RM33.90 untuk Shell Advance AX7 15W-50 (separa-sintetik) dan Ultra 15W-50 (sintetik-penuh)?

Pengguna motosikal dinasihatkan untuk mengubah mentaliti ini dan mula memberi keutamaan kepada penjagaan enjin agar motosikal kesayangan tampil lebih Fattah-stik!

Bagi yang bercadang untuk ke bengkel Advance Branded Workshops untuk mendapatkan Shell Advance AX7 15W-50 (separa-sintetik) atau Ultra 15W-50 (sintetik-penuh), ada kejutan menanti anda kerana pelakon terkenal dan duta Shell Advance, Fattah Amin, mungkin menyambut anda di pintu masuk!