Adam Norrodin Ganti Khairul Idham Pawi Di GP San Marino

Advertisements

Adam Norrodin bakal mengisi tempat Khairul Idham Pawi di Petronas Sprinta Racing Moto2 bagi perlumbaan di San Marino minggu depan.

Khairul Idham Pawi masih lagi dalam proses pemulihan selepas mengalami kecederaan tangan yang serius.

Berdasarkan portfolio, Norrodin bukanlah nama asing bagi Petronas Sprinta tatkala pernah mewakili pasukan itu di saingan Moto3 pada tahun 2016-2018.

Bagaimanapun, aksi sulung Norrodin di Litar Antarabangsa Misano minggu depan bakal menyaksikan pelumba berusia 21 tahun itu merasai buat kali pertama keupayaan enjin Triumph.

Sementara itu, pengurus pasukan, Dato Razlan Razali menyifatkan pemilihan Norrodin tepat dengan objektif pasukan dalam membentuk pelumba tempatan berkeupayaan tinggi.

“Salah satu objektif utama kami adalah melahirkan bakat muda dikalangan pelumba tempatan. Tatkala Khairul Idham Pawi masih lagi dalam tempoh pemulihan, kami berasakan Adam Norrodin layak diberi peluang untuk mencuba kelas Moto2 di peringkat tinggi.

“Kami telah menggunakan khidmat pelumba berpengalaman bagi menggantikan Pawi jadi kami telah mendapat pelbagai maklum balas dari mereka.

“Peluang ini amat penting bagi membantu Adam dalam meningkatkan lagi perkembangannya,” ujar Razlan..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.