MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, ‘Kasut’ Khas Untuk SUV Premium

Pengeluar tayar nombor satu dunia, MICHELIN memperkenalkan MICHELIN Pilot Sport 4 SUV bagi memenuhi kehendak jentera SUV premium di negara ini.

Produk terbaru keluaran MICHELIN ini dijamin lebih tahan lama dan tahan lasak serta memiliki kemampuan membrek lebih tinggi sekaligus memastikan pemanduan selesa.

Pengarah Urusan MICHELIN Malaysia, Singapura, Indonesia dan Brunei, Pascal Nouvellon berkata MICHELIN Pilot Sport 4 SUV menyempurnakan keluarga Pilot Sport sedia ada.

“Produk baharu ini membawa teknologi dan penambahbaikan terbaik bagi memastikan pengalaman pemanduan terbaik dengan keselamatan tertinggi.

“Tayar baharu ini memiliki rekaan bunga yang telah ditambah baik serta kompaun baharu bagi menjamin cengkaman terutamanya ketika cuaca hujan. Kami berpegang teguh dengan tagline, ‘Out there, you are always in control’,”jelasnya.

Kompaun terbaru yang menggabungkan silika nipis dan ‘functional elastomer’ yang inovatif, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV muncul tayar terbaik ketika pemanduan atas permukaan basah menewaskan jenama premium lain.

Tayar baharu ini mengambil masa 5.06 lebih pantas untuk menyempurnakan litar 1050 meter berbanding pencabar lain malah, turut muncul tempat pertama ketika sesi brek atas permukaan kering – 2.7 meter lebih pendek berbanding pesaing lain.

Rekaan asimetri yang memfokuskan bentuk bunga menyumbang kepada cengkaman mantap ketika menyelusuri selekoh sekaligus membuktikan pemanduan responsif.

MICHELIN Pilot Sport 4 SUV mampu bertahan sehingga 13,000 kilometer berbanding jenama premium lain.

“Sentuhan premium dengan rekaan 91 peratus hitam elegan menonjolkan lagi rupa sporty tayar,”tambah Pascal.

MICHELIN Pilot Sport 4 SUV kini boleh didapati di TYREPLUS dan setiap pengedar rasmi Michelin seluruh negara dengan 39 saiz ditawarkan bagi rim berukuran 17 hingga 23 inci dengan harga bermula dari RM700.

Untuk maklumat lanjut, layari www.michelin.com.my

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.