Jual Beli Kenderaan Kini Lebih Mudah Melalui MyAuction!

Portal pemilikan kenderaan, MyMotor (oleh MYEG) telah memperkenalkan platform membida kereta online – MyAuction – yang memberi peluang kepada pemilik kereta untuk membeli dan menjual kereta terpakai menerusi konsep bidaan.

Bidaan kereta tersebut dibuka kepada orang ramai sekaligus memudahkan penjual dan pembeli termasuk pengedar kereta terpakai untuk menyaksikan proses bidaan secara langsung.

Konsep ini memastikan pembeli dapat membeli kenderaan dengan harga terbaik di pasaran kerana hanya akan berurusan secara terus dengan penjual dan bukannya dengan pihak ketiga.

Sementara itu, penjual berpeluang untuk mendapatkan harga tinggi sekiranya terdapat permintaan tinggi dikalangan pembida.

Berikut antara ciri-ciri utama MyAuction:

  • setiap proses bidaan berjalan dengan mudah dan selamat.
  • kereta yang disenaraikan dalam MyAuction telah diperiksa oleh pasukan profesional di MyMotor bagi memastikan ketelusan di antara pihak penjual dan pembeli.
  • segala dokumen dan kertas kerja akan dikendalikan oleh pihak MyAuction
  • pembeli boleh memohon bantuan kewangan/pinjaman daripada MyMotor
  • pembeli akan menikmati bantuan kerosakan selama setahun oleh MyAssist sekiranya berjaya membuat pembelian

Pemilik kereta yang berminat untuk menyenaraikan kenderaan di MyAuction boleh mendaftar melalui MyMotor.

Wakil profesional akan datang bagi membuat pemeriksaan kenderaan dan apabila selesai, wakil tersebut akan memaklumkan penjual mengenai tarikh dan waktu bagi sesi bidaan diadakan.

Untuk maklumat lanjut, layari www.mymotor.my

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.