2017 Honda CBR250RR edisi Repsol di Indonesia – Rp 72 juta (RM23,926.16)

Honda Indonesia, AHM, melancarkan CBR250RR dengan grafik Repsol berasaskan jentera perlumbaan Honda di MotoGP. Honda CBR250RR merupakan jentera 250c yang fokus kepada prestasi dan pengendalian yang mantap. Β Honda CBR250RR telah dilancarkan sebelum ini pada pertengahan tahun 2016 di Indonesia untuk varian standard.

Grafik baru ini hadir bersama rim sukan yang diwarnakan dengan oren Repsol yang terang yang sepadan dengan warna keseluruhan jentera ini.

Lebih gambar dari sumber:AriPitStop


95 thoughts on “2017 Honda CBR250RR edisi Repsol di Indonesia – Rp 72 juta (RM23,926.16)”




  1. 0



    0

    Msia hanya mampu keluarkan skuter baru je tiap bln…honda ni klu masuk msia confirm dekat rm30k…klu yg asal single selinder pun kwn atas ckp dah rm23k…mcmmn honda nk berminat pasarkan jentera mereka di msia…kerana ramai org xmampu nk beli sbb harga xmasuk dek akal…tu sbb kebanyakan motor semua masuk di indonesia dan thailand dulu…kerajaan msia harap sgt…koorg jgn lah tambah beban rakyat dgn harga kenderaan yg gila babi..dulu janji bila menang PRU koorg nk turun kan harga kenderaan secara berperingkat…ditambah plk kenaikan harga minyak tahap gaban…suwei betol dok msia nih…..




    1. 0



      0

      aku kadang2 kesian orang yg duk banggakan motor 2stroke. mungkin dorang ni hanya dapat merasa paling laju motor 2stroke je kot, dorang ni tak penah merasa superbike 1000cc.. cuba la bawak superbike.. korang akan rasa betapa slownya motor 2stroke korang tu.. korang akan rasa meter 200kmh yg betul, bukan 200kmh meter ringan yg menipu.. dan korang brani tak pulas throtle sampai habis meter..




    2. 0



      0

      Ade jugak yg igt 2 stroke kuat makan minyak… Aku pernah pakai y110ss dengan ex5 class 1 110… Same je makan minyak nyer… Klau ss makan minyak 2 rggit class 1 pon same je… Yg ckap saiz tayar tuu, klau 4 stroke letak tayar besar pon jem jugak… Masalah 2 stroke ni cuma emission ngan pembakaran yg x brape nak baik je sbb ada fuel yg masih x terbakar masa exhaust stroke… Ckap pasal teknologi macam pandai sgt… Haram jadah…




    3. 0



      0

      Tpi ats skali tu aku rasa aku x ckp pun 2stroke ni leh saing teknologi 4stroke zmn skrang ni.. Aku ckp leh saing laju je.. Aku tak ckp pun moto 90an mane2 yg bleh saing moto CBR 250RR 4 stroke 2 cylinder ni, tpi yg psti ZX2RR 4 stroke 4 cylinder dpt beat mto yg ko kata teknologi tggi ni.. Yang kata liquid coolen xde tu msti budak bru nk up kan?.. Haha bro, tak pernah dgr ke yamaha rd lc ? Apa yg aku ckp ni tntg laju bukan overall motor. Kalau btol korang ckp org skrang mengagungkan mto zmn 90an yg ktingalan zmn tu, aku rasa masa zmn 90an dlu kategori cc250 rata2nya wat keluar enjin 2 stroke dn enjin 4cylinder yg mna skrang kilang x wt kluar.. Dri 4cyl ke 2@1cyl tu bukan org kate downgrade ke bang?.. Org minat lagi moto2 zmn 90an sbb mto zmn tu liar bro. Xde abs, xde traction control, x ade launch control , x ade mod riding.. Pure rider skill..Kira kau laju,layan corner tu atas skill kau sndiri bkn ats bntuan alat-alat elektronik.. Ats selera masing2 nk yg liar atau tak tpi mslahnya korang ckp mcm tu mcm nk hina org yg minat mto dlu2 je.. Dh knape?




    4. 0



      0

      aku pun minat gilera 180sp 2stroke.. vespa 150 2stroke.. tapi takde la nak menyanjung sgt 2stroke.. aku tak hina motor lama, sebab motor lama vintage ni ade sentimental value masing2.. tapi yang aku bengang yamaha msia masih mengeluarkan model 125z yg dah 20tahun kat market. sebab ape? sebab permintaan orang yg batak 2stroke la.. sampai pengguna yg nak model2 baru mcam r15,cbr250rr, m-slaz, nvx155 yang kena tempias sebab yamaha msia tak bawak masuk, sudah2 la 125z dgn rxz tu.. motor tu dah jadi sejarah cukup la. pandang kedepan dgn teknologi yg power dan jimat minyak..




    5. 0



      0

      tp pikap 600cc x dapat kan? sbb ada yg bunyik pikap mcm 600cc…. klau pikap mcm 600cc xkan xleh kejar batch2 2 strokers 250cc… 2 strokers 250cc bukan ade pikap mcm 600cc pon… 2 strokers pon power pd high rpm… so klau low rpm power dah dapat kat cbr tuu, mustahil laa klau x dpat kejar… bukan nak membatak 2 stroke… cuma nak highlight kat sini betapa mustahilnya 250cc stock boleh hasilkan pikap mcm 600cc….




    6. 0



      0

      bergaduh kt komen mcm budak2.. korng bertumbuk sekali pn belu tentu hly / boon siew nk bwk masuk model2 pujaan hati kau tuh.. nk wat cmner, dh kt msia ni 2-stroke masih laku.. masih ada peminatnya sendiri.. kau x boleh la nk pukul rata semua yg minat mesin 2-stroke.. terima la kenyataan yg kau duduk kt msia.. bkn duk kt indon.. nk mrh, mrh hly/boon siew, buat surat.. kau mrh bdk2 2stroke apa kau dpt..

Leave a Reply