New additional colour for Yamaha 135LC 5-speed – Red Gray?

July 30th, 2012 9:53 pm by

This year, Yamaha 135LC Hand Clutch 5-speed comes with a new additional colour that is red gray model. The livery looks like the previous black and white model that is available since 2011.

For this time, we can see that this 135LC 5-speed is no longer using IRC tyre and Enkei wheel. It has been replaced with Duro DM1198 tyre and the wheel has been replaced with Yamaha brand. I have checked out the bike and it seems that the tyre and wheel are looking high quality as we expect from Yamaha, but why no Enkei wheel anymore? 

So, anyone with previous model with the Enkei V1-V4 should be happy since your bike is now limited edition.

via: BLH Motor

All feedback, comment and criticism are welcomed for us to improve the article and this blog. You are invited to response in the comment section below. Thanks.

19 Responses to “New additional colour for Yamaha 135LC 5-speed – Red Gray?”

  1. Xdot says:

    Rajin benar yamaha buat mcm2 design ye. hehe

  2. ade says:

    model ne semua ok cuma : design madgad belakang motor yamaha seprti LC baru ne, lagenda 115 dan model terdahulu tak berapa cantik. dalam bab design motor cub trand lurus ala-ala super bike ini SUZUKI lah yang mulakan dengan model RG Sport pada watu itu. YAMAHA masih takuk lama seperti madgad SS. sebelum itu semu motor ikut style madgad HONDA EX5
    yang cadangkan disini DISIGN MADGAD LC BIARLAH NAMPAK MENARIK LAGI SEPERTI FERING DEPAN TAK KEMBUNG DI TENGAH DAN LURUS MACAM EKOR BIAWAK.
    CUBA LAH BUAT MACAM CONTOH MOTOR SUZUKI SHOGUN FIRST MODEL. ATAU KAWASAKI NINJA 250 KAN LEBIH MENARIK

  3. opie1791 says:

    Aku pakai lc es ni semakin lame makin sedap lak .. kalau problem mgkin x servis atau xjage enjin elok2 .. papepun power mmg x de sangat kat model ni .. tapi die running smooth je …

    • sepol says:

      soal power tu, sbb tyar blakang besar sket, so cba fight lap dgn ninja 150 cc kalo die brani buat lg rendah dri LC5 speed bru ni. meter lc bru lebih berat, jd jgn tertipu dgn meter, try test speed dgn lc stendet y lain nk tau. kalo kes 1st version lg laju tu sbb cut off saja, cer buang cut off jgk nk tau cmna pegi. sbgai tambahan kita perlu igt motor bru kuar kedai pkai tyar blakang saiz 100/70, xle bndg tyar 90/80, cer try tyar 100/80 nti tgk sapa lg laju.

    • syafiq89 says:

      salam,… aq org bru disin… mtk pnrgn dr org lama…. mmg btul ckp opie,,, dia manng smooth…. kalu yg lmtd ad masalah jugak ker

  4. Yunzam says:

    kalo fuel injection, lagi terbaik…warna cantik dah..tayar pun smart

  5. semotkiller says:

    xde enkei???…pew kes nie? klu cmtu, harga msti r kne trun skit…

  6. myr says:

    Sengaja ke depa nak cost cutting xpakai rim enkei lg?
    Mslhnya nnti 1st gen punya rim jd brg panas la serupa mcm 125z. Nmpk sgt ada udang di sebalik batu
    Hong Leong ni. pttnya tyr dpn pun lg lebar la sbb rim pn dh cost cutting, kesian budak jatuh moto sbb overshoot corner tyr depan keding sgt kot nk dibandingkan dgn blkg.

  7. ninjabiru says:

    Betul, mmg x matching langsung warnanya. Apa dh jadi?

  8. Syaz says:

    sumpah buruk color die!

  9. meo says:

    agak2,bpe hrge dy n?..

  10. Mat says:

    Cantik… Tapi ….. Banyak komplen … LC sekarang tak tahan lama…. betul ke???

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.